تنش روی سکوها داستان تمام نشدنی در فوتبال ایران
لوازم ورزشی: خوزستان در جریان بازی تیم های فوتبال فولاد و استقلال خوزستان، هواداران تیم آبی پوش با یکدیگر درگیر شدند تا دیداری که می توانست جذاب باشد، در دقایق طولانی تحت تأثیر تنش سکوها باشد.
استقلال خوزستان که این فصل با حواشی زیادی از مشکلات مالی و فسخ یک طرفه سرمربی خارجی خود گرفته تا اخراج دو بازیکن به سبب مسایل انظباطی مواجه بوده، در هفته های اخیر با تنش روی سکوها نیز روبه رو شده است. موضوعی که در داربی فوتبال خوزستان به اوج خود رسید؛ هواداران استقلال قبل از شروع بازی مقابل حسین کعبی مربی تیم و ملی پوش سابق فوتبال ایران که از اقدام باشگاه بر اساس برخورد با بی انضباطی دفاع کرده بود، شعار سر دادند و مبادرت به فحاشی داشتند و همین موجب شد جو سکوهای در اختیار هواداران این تیم، از پیش از بازی بهم بریزد.
البته این پایان کار نبود و تعدادی از هواداران تیم آبی پوش مانند بازی قبلی این تیم مقابل خیبرخرم آباد در دفاع از دو بازیکن اخراجی (مطلق زاده و آبشک)، باردیگر مقابل مدیریت باشگاه شعار سر دادند ولی این دفعه شعارها به سوی درگیری فیزیکی و جاری شدن خون از سر و روی برخی تماشاگران نیز پیش رفت. موضوعی که صحنه های زشتی را از در داربی خوزستان که می توانست فرهنگ ناب خوزستانی را نشان دهد، به نمایش گذاشت.
در نا آرام شدن جو سکوها، گاهی خود مسئولان تیم ها نیز موجب ایجاد حواشی شده اند؛ مثل بازی فولاد و تراکتور در اهواز که با انجام برخی رفتارهای از طرف مدیر تیم تراکتور با وجود این که تماشاگران یک روز آرام را پشت سر می گذراندند و حتی هواداران دو تیم دائما به تشویق هم می پرداختند، به یک باره جو ورزشگاه تغییر نمود و رو به تنش رفت.
البته موضوع تنش روی سکوهای ورزشگاه ها فقط به ورزشگاه های استان خوزستان ختم نمی شود و به موضوعی تکراری و تلخ در خیلی از ورزشگاه های ایران تبدیل گشته است و شاید در کمتر بازی از لیگ های مختلف فوتبال ایران شاهد درگیری و فحاشی بین تیم ها و تماشاگران نبوده باشیم. هرچند فدراسیون در تلاش بوده با جریمه و محرومیت ها مانع از تکرار حواشی این چنینی در ورزشگاه ها باشد ولی بنظر می رسد چندان کارساز نبوده و اینروزها ترویج فرهنگ هوادارای و اخلاق یک امر ضروری برای فوتبال ایران شمرده می شود.
از آنجائیکه تا حالا فدراسیون و باشگاه ها مقابل ناهنجاری های غیرفرهنگی در ورزشگاه ها واکنش خاصی نداشته اند و فکری به حال این مساله نشده است، چنین اقداماتی در ورزشگاه ها نگران کنندن تر از قبل شده و نیاز است فدراسیون فوتبال برای فصل بعدی لیگ برتر به عنوان ویترین فوتبال ایران کاری اساسی در راستای فرهنگ هوادارای انجام دهد تا اتفاقات غیرفرهنگی و غیراخلاقی در ورزشگاه بالاتر از این فوتبال ایران را تحت تأثیر حواشی قرار ندهد.
منوچهر بیات کارشناس فوتبال خوزستان در گفت و گو با ایسنا درباب این مساله به ایسنا، اظهار داشت: وقتی درگیری تماشاگران استقلال خوزستان را با یکدیگر روی سکوهای ورزشگاه فولاد دیدم و همین طور شعارهای آنان مقابل مدیریت تیم محبوب شان را به گوش شنیدم مثل همه خوزستانی های حاضر در ورزشگاه افسوس خوردم و سوال برایم پیش آمده است که جایگاه فرهنگ در بین باشگاه ها و تماشاگران کجاست و چگونه به خودمان بقبولانیم که فوتبال مان و سطح تماشاگران مان را با سطح اروپا و سایر کشورهای آسیایی مقایسه نماییم.
وی گفت: باید باور داشته باشیم که فرهنگ مقوله ای وسیع و عبارت از مجموعه منسجم و نظام یافته از اهداف، ارزش ها، عقاید، باورها، رسوم و هنجارهای مردم متعلق به یک جامعه بزرگ یا قوم یا ملت است. حال باید بگوییم که چه کارهایی برای بهبود فرهنگ در جامعه بزرگ فوتبال انجام داده ایم؟ آیا فرهنگ توسعه در فوتبال را در پیش گرفته ایم یا توسعه فرهنگی در فوتبال را؟
این کارشناس عنوان کرد: در گسترش فوتبال باید از مسائل، اهداف، عقاید، باورها و ارزش های فرهنگی آن جامعه اطاعت نماییم. به عنوان مثال آیا هدف از هزینه کردن در فوتبال ایران و تیمداری یا باشگاهداری نمایش کتک زدن داور و حرکات ضدارزش بازیکنان در زمین و یا جوک گفتن بعضی مدیران و بعضی مربیان در میادین فوتبال است؟ وقتی مربی که خودش گرفتار ناهنجاری ها در زمان بازیگری بوده و بارها و بارها گرفتار حاشیه و بزن بزن و درگیری در زمین شده آیا می تواند برای بازیکنانش الگویی فرهنگی باشد؟
او اضافه کرد: فوتبال ما در همه زمینه ها باید لطمه شناسی شود. از فدراسیون گرفته تا مدیران باشگاه ها و دست اندرکاران این فوتبال باید به فکر چاره اندیشی باشند تا تنش روی سکوها به کمرنگ شدن حضور علاقمندان به فوتبال در ورزشگاه ها ختم نشود.
منبع: لوازم ورزشی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب