فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء:

مدیران شهری باید به دنبال شهر اسلامی مدرن باشند نه شهر مدرن

مدیران شهری باید به دنبال شهر اسلامی مدرن باشند نه شهر مدرن به گزارش لوازم ورزشی فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء اظهار داشت: قبل از این عموما توسعه شهرها با الگوی شهر مدرن اسلامی از طرف مدیران شهری پیگیری شده است. اما باید به سمت الگوی مدرن شهر اسلامی برویم.


به گزارش لوازم ورزشی به نقل از مهر، سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در جلسه سی و پنجم علنی شورای عالی استانها با اشاره به اینکه شرایط امروز کشور برای همه مردم باتوجه به فشار زیاد اقتصادی دشوار است و مردم جانانه در حال مقاومت هستند. اظهار داشت:
ما باید همه مان امیدوار کننده و نویدبخش صحبت و عمل نماییم تلاش نماییم حرکتمان ایجاد انگیزه و امید کند.
ایشان سپس با اعلان اینکه یکی از مراکز مهم و نقش آفرین در این عرصه، شوراهای شهری و روستایی هستند، اظهار داشت: همه ما باید به دنبال ایجاد تمدن بزرگ اسلامی ایرانی باشیم و از ظرفیت های موجود کشور حداکثر استفاده را نماییم. محمد با اشاره به اینکه در ۷ اصل قانون اساسی درباره وظایف شوراها صحبت شده و به تبیین نقش و جایگاه ها آنها پرداخته است. اظهار داشت: باید از این ظرفیت ها در جهت توسعه فرهنگ اسلامی - ایرانی مبتنی بر بوم مناطق و نیازمندی استان و شهرستان ها بهره برد.
وی خطاب به اعضای شوراهای عالی استانها اظهار داشت: امروز که قسمتی از مدیریت کشور، بر دوش شماست اگر بپرسند خودتان چه نمره ای به عملکرد استانها می دهید، آن چیزی که بعنوان خروجی در شهرهای کشور می بی نم هدفگذاری رسیدن به تمدن اسلامی نیست چه ظاهر و چه پوسته زیرین شهر نشان میدهد از ظرفیت ها به خوبی استفاده نشده و در بعضی جا شوراها موجب توقف و عقب رفت هم شده است.
فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا با اشاره به اینکه برخی مناطق به دنبال کپی برداری هستند و چیزهایی که در مناطق دنیا می بینند و خوششان می آید کپی برداری می کنند. اظهار داشت: نمونه آن پایه های پلی است که در مناطق مختلف شهر مقدس قم بنا شده و رها گردید. محمد اضافه کرد: در مدیریت شهری باید به دنبال ایجاد طرح مبتنی بر بوم هر منطقه باشیم، ۳۱ استان، دارای ۳۱ فرهنگ، گویش هستند و باید با این مبانی توسعه شهری را دنبال نماییم.
وی اظهار داشت: پیشنهاد ایجاد ایده "ملت شهر" را که مشابه برخی کشورهای پیشرفته است، و در مراکزی فضاهایی رقم خورده که معرف فرهنگ و اقتصاد است و می تواند الگو سازی کند. اما ما اعتقاد داریم که اقتصاد و فرهنگ دو الگوی عجین شده است به همین جهت نظرم این است که شوراها فقط به مسائل عمرانی نمی پردازند بلکه مسائل شهری میان رشته است و باید از احساسی گری در این عرصه خودداری کرد.
محمد اشاره کرد: مسائل فرهنگی - اقتصادی، زیست محیطی و فرهنگی شهری در جهت آبادانی زیرساخت های شهری دنبال شود.
وی با طرح این پرسش که آیا مشاورینی داریم که طرح های جامع با این خصوصیات را عرضه کنند یا طرح های عمرانی که پایه فنی و مهندسی دارند می توانند ابعاد دیگر را ببینند، اظهار داشت: هرچند تا حدودی به این مساله پرداخته شده اما خیلی جاها به دنبال کپی کردن کورکورانه هستند. فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا گفت: به همان اندازه که به عمران شهرها فکر می نماییم و به فرهنگ شهروندانمان هم باید فکر نماییم.
لطمه های متنوعی که امروز گریبان مردم را گرفته آهسته آهسته نمود پیدا می کند.
در حوزه خانواده که به شدت گرفتار لطمه شدهایم باید بر فرهنگ تعهد و عشق کار شود، باید بر روی فرهنگ غنی دوده بیش از بیش کار نماییم.
وی اظهار داشت: سوال اساسی ما این است که آیا به دنبال یک شهر اسلامی مدرن هستیم یا شهر مدرن اسلامی؟ بسیاری از مواقع اشتباه می شود. و قبل از این عمدتاً توسعه شهر مدرن اسلامی از طرف مدیران شهری پیگیری شده است. اما باید ابتدا باید به سمت این برویم که شهر اسلامی چیست و بعد آنرا به شکل مدرن اجرایی نماییم.
محمد با اعلان اینکه طی سالیان گذشته روحیه خودباوری در کشور به وجود آمده و کارهای نشدنی را انجام داده ایم اظهار داشت: اما در مدیریت شهری جای این سوال است که از توانستن ما آیا مشکلات مردم کمتر شده است؟
وی افزود: مدیریت جامع شهری با تمام پیوست های اجتماعی فرهنگی و زیست محیطی باید دیده سود و این مساله تنها از پس یک پیمانکار مثل قرارگاه خاتم به وجود نمی آید. محمد اضافه کرد: یکی از موضوعاتی که فکر می نماییم به برگرداندن سرمایه اجتماعی کمک می نماید، تصمیماتی است که مدیران شهری برای تبعیض زدایی می گیرند. بسیاری از مردم احساس می کنند کسی که پول بتواند خرج کند می تواند هرکاری که از آن به بدی یاد می نماییم مستثنی کنند.
وی اظهار داشت: باید تبعیض را از مدیریت شهری رفع نماییم.
فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا دو دلیل اصلی تلنبار شدن مشکلات شهری را نداشتن برنامه جامع و نداشتن مدیران توانمند برشمرد و اظهار داشت: قرارگاه خاتم که از سال ۱۳۶۸ بر طبق اصل ۱۴۷ قانون اساسی تشکیل شد و حدود ۳۱ سال از عمر آن می گذرد.
وی افزود: در دهه اول دهه بازسازی، دهه دوم دهه سازندگی توسعه زیرساخت ها، دهه سوم که مصادف با قهر کمپانی های خارجی بود قرارگاه جایگاه آنها را اشغال کرد و پایه ریزی خوبی برای بروز و ظهور توانمندیهای داخلی شد و باتوجه به منویات رهبری در حوزه اقتصادی مقاومتی وارد شده است. بگفته محمد طی ۳۰ سال قبل این قرارگاه ۹۰۰ کیلومتر آزادراه، ۴ هزار کیلومتر راه آهن، ۳۲۴ مترو، و.... ساخته است و اظهار داشت: شعار قرارگاه کیفیت در اجرا با ایجاد سیستم های کنترل و تضمین کیفیت و سرعت در اجراست.
وی ادامه داد: پروژه های بزرگ شهری را بنا بر این به سرانجام رسانده ایم. البته گاهی تامین منابع مالی گرفتار مشکل هستیم. محمد با اعلان اینکه ما به دنبال سودآوری از محل پروژه ها نیستیم، و با انعطاف پذیری این آمادگی را داریم که با روش های تهاتری کار نماییم و بعضاً دولت تعهداتی به شهرها دارد و ما برای این مدل طراحی می نماییم. اظهار داشت: دولت دارایی های غیرمولد زیادی دارد و این امکان است در جهت توسعه مسائل شهری از ظرفیت های شهر حداکثر استفاده را می نماییم. محمد درباره ساماندهی حاشیه شهر اهواز توضیح داد: با شهرداری تهاتر ملکی انجام دادیم و تا سقف ۳۰۰ میلیارد تومان منابع برای بهبود شرایط حواشی این شهر هزینه می شود.
وی ادامه داد: گاهی نا هماهنگی میان اعضای شهر و شهرداران و ورود دیدگاه های سلیقه ای از سرعت طرح ها می کاهد.

محمد اعلام آمادگی کرد که در پروژه های عمرانی که بزرگ تر از ۱۵۰ میلیارد تومان در شهرها و روستاهای مختلف همکاری کند.


منبع:

1399/06/21
17:50:02
5.0 / 5
2020
تگهای خبر: برنامه , تیم , سیستم , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
لوازم ورزشی
لوازم ورزشی
varzeshtools.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم ورزشی محفوظ است

لوازم ورزشی

لوازم و ادوات ورزشی